Rejse- og Kulturklubben

At rejse er at leve...

Ø-hop i Vadehavet - Rømø, Sylt, Helgoland og Föhr. www.sorensrejser.dk/www.sorensrejser.dk/Rejse.aspx?ID=282

Opsamling imellem Silkeborg og Rødekro. Afg. fra afk. 63 Pendelplads v/Kolding /Scandic kl. 07.40.
Afrejse/hjemkomst:
30/08 - 01/09 2019, Pris 3 dage. 2.895,- kr.
Halvpension. Eneværelse 475,- kr.

Bemærk:
Ingen opsamling syd for Kolding. 2. og 3. dagen kan byttes rundt i forhold til vejr
I prisen er inkluderet: 2 x Hotelovernatninger 2 x Morgenmad 2 x Aftensmad  1 x Kaffe med rundstykke fra bussen (1. dag) 1 x Kaffe og brød på overfarten til Helgoland 1 x Aftensmad på overfarten fra Helgoland inkl. 1 drikke Busrundtur med lokal guide på Föhr Togtur fra Sylt til Niebüll Sejltur til Sylt Sejltur til/fra Dagebüll Sejltur til/fra Helgoland Hotel: 
Strandhotel Fernsicht, Strandweg 3, D-25832 Tönning. Tlf.: 00 49 48 61 70 50 Godt hotel, beliggende på diget tæt ved Tönning. God forplejning. Alle værelser har bad/wc samt tv. Ingen elevator på hotellet.

Sylt kender vi for det eventyrlige landskab med de fineste sandstrande, blomstrende heder og vadehavet. Helgoland er begunstiget af Golfstrømmen og det deraf milde klima, og alt på øen er en lille smule anderledes.
Föhr rummer charmerende landsbyer, diger og millioner af trækfugle.
Den danske Kong Christian VII og Dronning Caroline Mathilde ejede tidligere et sommerresidens på øen, hvor bl.a. H.C. Andersen ferierede. På denne tur oplever du hele 4 fantastiske øer på kun 3 dage.

Der køres sydpå og undervejs holdes der en lille pause, hvor vi får kaffe med rundstykke fra bussen. Herfra til Rømø, hvor vi skal med færgen til Sylt. På Sylt stiger den dansktalende guide på bussen.
På rundturen ser og oplever vi den spændende Vadehavsø fra første parket.
Ophold i Westerland, med tid til frokost. Derefter fortsætter turen i det eventyrlige landskab, med de fineste sandstrande, blomstrende heder og vadehavet.
Om eftermiddagen kører vi ombord på biltoget, som bringer os til Niebüll. Turen går over den 11 km. lange Hindenburgdæmningen.
Derefter til vores hotel i Tönning, hvor vi bliver indkvarteret og spiser aftensmad.
2. dag – Föhr Efter morgenmad går turen mod Dagebüll, hvor vi skal med færgen til Föhr, som er den næststørste tyske ø i Vadehavet og den femtestørste i Tyskland. Øen har 16 småbyer, omkring 9.000 indbyggere og en 15 km lang sandstrand.
Når vi ankommer til øen, står vores lokale bus og dansktalende guide klar til at tage os med på en spændende rundtur.
Turen varer ca. 2 timer. Herefter bliver der tid på egen hånd i Wyk, hvor der er et stort udvalg af restauranter, caféer og butikker. Tag evt. en slentretur langs den smukke strandpromenade.
Om eftermiddagen sejler vi tilbage til Dagebüll. Aftensmad på hotellet.
3. dag – Helgoland Efter morgenmaden kører vi til Büsum, hvorfra vi sejler til Helgoland. Undervejs serveres kaffe og brød. Vi opholder os på den berømte ø i ca. 4 timer, og der er mulighed for at købe toldfri varer på øen.
Ca. 70 km fra fastlandet løfter den mægtige, røde triassandstens klippe sig over havet med sin enestående flora og fauna. Øens historie er præget af mange interessante begivenheder.
I dag bor der små 2.000 mennesker på stedet, men sommeren igennem er der mange besøgende hver dag. Helgoland er, med mere end 1.600 solskinstimer, et af de solrigeste steder i Tyskland.
Det milde klima er begunstiget af Golfstrømmen. Selv eksotiske planter kan stå ude i vintermånederne uden at gå til. Sidst på eftermiddagen sejler vi fra øen og vender tilbage til Büsum. Ombord serveres aftensmad. Herefter fortsætter vi mod vores hjembyer. Forventet hjemkomst midt på aftenen.
Er du interesseret så kontakt
Bodil Thuesen, Mobil. 40 79 44 49 Mail:
bodilt@esenet.dk
Søren Ishøi Mobil. 6130 2639 Mail:
sh@ishoei.dk

Pva. bestyrelsen
Søren Ishøi